donderdag 15 juni 2017

Dag 9 14 juni '17 Washington DC, Capitol Hill, the MallVandaag de wekker om 8 uur gezet, we moeten op tijd bij Capitol Hill zijn. Een keertje snoozen dan. We eten snel ontbijt, Sander vraagt een uber auto aan die ook met drie minuten aanwezig is. De chauffeur heeft vast niet geslapen, hij ziet er niet zo vrolijk uit. Hij zegt ook verder geen woord, tot hij ons afzet. Nou doeiiii dan!

Hij zet ons aan de overkant bij het visitor center af, dus we lopen een stukje. Er is heel veel bewaking en een meneer die naar zijn werk wil wordt vriendelijk doch dringend de andere kant op gestuurd. We volgen de bordjes en moeten even in de rij. Barbara heeft aanspraak van een tour guide, die verteld dat er vanmorgen een schietpartij was in Alexandria op congres leden en dat daarom de security zo streng is. Aan het einde van de rij door de security en dan zijn we binnen. 

We halen onze stickers bij de balie. We hoeven nog niet in de rij voor de film, dus we drinken nog even iets want het is ☀️☀️☀️ zonnig en warm. Dan even bij de gift shop voor een patch en een kerstbal 🌲

Zo rond half elf gaan we naar beneden en staan we in de rij voor de film. Die duurt ongeveer een kwartiertje en daarna weer in de rij voor de rest van de rondleiding. Onze gids heet Douglas en hij weet ontzettend veel uit zijn hoofd. De rondleiding is gaaf, het is heel bijzonder om hier te zijn! Geen idee of die andere 5.000 mensen dat ook vinden maar wij vinden van wel. 😉

We lopen via de tunnel naar de Library of congres. Ook dat is een prachtig gebouw. Veel kunst op de muren, de sterrenbeelden op de vloer en nog veel meer moois. Er zijn 3 tentoonstellingen, onder andere over de 1e wereldoorlog. en we mogen vanachter glas naar de bibliotheek kijken. Er is prachtig uitzicht, vanuit jefferson memorial building, je kijkt zo over de mall. Als er niet zoveel bomen zouden staan, kun je tot aan de Washington monument kijken! 

We stoppen even bij de botanische tuin, maar binnen is het nog warmer. Slaan we even over in deze hittegolf. Hongerig zijn we, het is al half 2, dus we gaan het eerste de beste Smithsonian binnen om iets te eten. Sander wil een bison burger maar het is echt ontzettend druk. We besluiten tot koffie met een cinnamon roll met walnoten. 

De warmte weer in, richting Washington monument. We lopen een stukje en gaan naar binnen bij Smithsonian Castle. Heel divers wat er allemaal getoond wordt en bijzonder dat een Parijzenaar die heeft opgezet. Bijzonder donaties zijn er gedaan en zo wordt het steeds groter. We verlaten het kasteel via de tuin en lopen dan naar Washington monument. Er vallen een paar druppels maar geen heftige storm zoals voorspeld. 

Dan op weg naar de metro, onderweg zien we een boordje voor het nationaal aquarium! En we houden van 🐠🐟🐡🐬🐳🦈🦐🐙🦑🦀. Dus we lopen die kant op maar zien geen bordje waar het zou kunnen zijn. Uit nijd gaan we maar naar de Starbucks 😉 we stappen in de metro en 6 minuten later zijn we al bij "ons" station. In- en uitchecken gaat net als thuis dus super makkelijk. 

Voor het avond eten halen we een lekker broodje bij de Subway. Thuis gekomen eerst lekker in de douche en dan aan onze broodjes. We hebben een bank hang avond en die hebben we verdiend ook. Onze voeten doen zeer 😳
Het national aquarium is trouwens dicht, sinds 2013. Alle vissen zijn naar Baltimore verhuisd. 


We maken het plan voor morgen, eerst Pentagon, Arlington en misschien nog wat shoppen 🛍  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten