donderdag 15 juni 2017

Dag 10 15 juni '17 Washington DC, Pentagon & Arlington cemetary.Vandaag al om kwart voor zeven wakker gemaakt door de kinderen van de buren. We moeten echt even zorgen dat ze meer te eten krijgen. Dat getjilp de hele tijd 🐤🐤🐤

Om half acht gaat de wekker echt en we springen uit bed! Vandaag is de dag dat we naar het Pentagon gaan. We ontbijten met cornflakes en bagels. Richting het metrostation "Woodley Park". Het is zo'n 10 minuutjes lopen dus we zijn er zo. Eerst de kleine roltrap af dan de hele lange roltrap! 

We stappen over bij metro centre, op de blauwe lijn naar het Pentagon. Het is een reisje van een half uurtje. Bij het Pentagon aangekomen, door de voordeur naar binnen en door naar de balie. We hoeven nog niet aan te melden maar moeten even wachten. De twee heren van de beveiliging, een van de navy, de ander van de marines, staan grapjes met ons te maken. Dan worden we gecontroleerd met onze paspoorten. Printje was dus echt niet nodig.

Door naar security. Tas wordt nagekeken, zonnebril en horloge moeten zelfs af. Maar de bagage is "clear"  Barbara wordt nog gedubbeldcheckt, maar dan zijn we echt binnen. Precies conform plan. Het is 9 uur en de tour begint om 10 uur. Alle tijd voor de souvenier shop en voor pressed pennies! Het is ontzettend druk. We denken wel rond de 100 mensen, een paar voor de tour en heel veel personeel van de DOD. (Departement of Defense) 
We kopen twee hele gave shirts en een patch en een kerstbal natuurlijk ☺️

Dan worden we geroepen voor de tour. Eerst even melden dat we er zijn en dan worden we in de filmzaal geroepen. Daar worden we voorgesteld aan de gidsen en gaan we met tussenpozen van 5 min onderweg. Jammer genoeg mogen we geen foto's nemen. Onze gids weet ontzettend veel en hij loopt de hele tour achterste voren, ook op de roltrappen. We lopen zoveel mogelijk vooraan in de groep, dan kunnen we hem tenminste verstaan! Uiteraard maken we een stop bij de 9/11 memorial en we lopen langs de gang waar de inslag is geweest. Veel interessante feiten en we horen dat ongeveer 1 op de 100 Amerikanen voor de DoD werkt. Dan wel in actieve dienst, dan wel als burger. Aan het einde van de tour leveren we onze paarse batch weer in en staan we zo weer buiten aan de andere kant van het gebouw.

Op naar Arlington Cemetary. Een halte met de metro en we zijn er al. Een stukje lopen, gelukkig is het weer lekker zonnig ☀️☀️☀️ Als eerste gaan we naar naar het graf van JF Kennedy en Jackie Onassis met de brandende vlam.  
Dan door naar de wisseling van de wacht bij het graf van de onbekende soldaten. We moeten een beetje doorlopen want het is 2 voor 12. Het gaat echt met militaire precisie, heel mooi om te zien. 

Door naar Pentagon city, het winkel centrum. Leuke winkels, niks geshopt. Barbara heeft last van haar voet, dus er wordt weinig geshopt. 

We stappen weer op de metro richting onze studio, een keer overstappen en met een half uurtje zijn we er al. Omdat ons water bijna op is, halen we een grote kan en we nemen lekkere ijsjes mee. Barbara vraagt een cvs kaartje aan voor de volgende keer dat we boodschappen doen, toch weer een beetje korting. 

Voor het diner haalt Sander twee broodjes bij de Subway en caramel frappucino als toetje. Wij ontdekken een kanaal met heel veel star trek afleveringen, dus die kijken we vanavond. 😁😁😁


IMG_0259.JPG

Geen opmerkingen:

Een reactie posten