dinsdag 13 juni 2017

Dag 5 10 juni '17 Shenandoah NP - Front Royal

Dag 5 10 juni '17 Shenandoah NP - Front Royal

Soort van uitgeslapen tot acht uur, toen werden de boven buren wakker en het kraakt hier nogal. Water, trailmix, de kaart en de coffee m&m ingepakt en naar het ontbijt. 

Vandaag omelet met brood, ham én aardappeltjes voor Sander en french toast met bacon en aardappeltjes voor Barbara. Dan op naar 20.4 Hogback summit op de skyline drive voor een paar korte wandelingen. Helaas vinden we daar de entree naar de trail niet, we rijden er in ieder geval voorbij. Dat heb je als de bijrijder ligt te snurken 😴 we stoppen dan bij 10.5 voor de Compton gap. 

Compton Peak east trail lopen we. Het is een rocky road wandeling, we hebben nu al spierpijn! Het is best steil er zijn heel veel rotsen om over heen te klimmen en zelfs een heel steil stuk waarvan Barbara zich in eerste instantie bedenkt. Maar we zijn bijna bij de honingraat gevormde rotsen, dus diep ademhalen en toch naar beneden klimmen. Beneden is mooi maar geen echte plek om te staan, behalve op de scherpe rotsen. Dus we klimmen weer naar boven, zonder onze lunch op te eten.

Beneden bij de parkeerplaats is het ineens helemaal vol! We eten even onze lunch en besluiten dan naar front royal te rijden. TomTom zegt dat er een dierentuin is maar we vinden alleen een dicht hek 😓 Op zoek naar iets nieuws; een museum over de geschiedenis van front royal. Onderweg tanken we nog even, half leeg is tie alweer!

Onderweg stoppen we bij een plein met winkels; even naar de csv, family dollar en big lots. We kopen een fles conditioner en een paar leuke kado tasjes. Na het shoppen rijden we verder.

We komen uit op het pleintje met het witte huisje/kapelletje waar we van de week ook langs kwamen! We lopen naar de general store, waar ze echt van alles verkopen, van messen tot leren jacks tot kruiden tot Wolverine schoenen. Sander koopt een nieuwe portemonnee met lekker veel vakjes voor pasjes. Dan drinken we een lekker kopje koffie en een smootie bij de plaatselijke koffie brouwer. Barbara koopt daar een "painting" (wat eigenlijk een pen tekening is) waar ze gelijk verliefd op is. We krijgen hem met lijstje en al mee. Even denken hoe we die het beste gaan vervoeren naar huis. 

We passeren het bier museum maar besluiten om terug te gaan. Zoveel houden we ook weer niet van bier. Als we langs de ranger station komen en ons bonnetje laten zien zegt de ranger "wrong park ticket" 😁 hij moet er zelf ook smakelijk om lachen. 
Onderweg besluiten we morgen te gaan kajakken ( of kanoën). Dus even internetten waar we dat het beste kunnen doen. Morgen toch weer naar front royal.  Barbara ziet een mooie winterjas, die warm is en ook nog lekker zit. Die mag mee naar huis! 

Het gaat al best de goeie kant op met de kwartjes, in ieder geval die van 2015, 2016 en 2017! 

Nu heerlijk in de zon op het balkon met meer water 😁
Afbeelding.jpeg
  

Tanken: 14,35$

Geen opmerkingen:

Een reactie posten