maandag 19 juni 2017

Dag 14 19 juni '17 Washington DC - Smithsonian Air & space museumUitgeslapen vandaag, we beginnen te wennen aan het bed. Even een ontbijtje en met de metro richting Smithsonian air & space museum. We stappen uit bij metro centre en we lopen een stuk over de mall. Het is drukkend warm en erg bewolkt. Ze hebben regen voorspeld voor vandaag maar daar zien we nog niks van.

Eerst even door de beveiliging en de tassen scan en dan zijn we al binnen. Er hangen veel vliegtuigen aan het plafond, we zien raketten, er is een imax bioscoop en een planetarium! Er is ontzettend veel te zien en te lezen. We zijn er rond half elf, het is nog niet zo druk. We bekijken de tentoonstellingen en gaan naar de imax film "aircarft carriers". Heel bijzonder om te zien. Ze laten ook de delen van het vliegdekschip uit elkaar zien, errug cool!

We eten bij de mac, het is aardig. Het is er wel ontzettend druk, we zijn het er over eens: we zouden hier nooit willen werken! 

We bekijken de rest van het museum, het is echt een geweldige collectie! We zijn hier toch zo'n vijf uur zoet geweest.

Dan gaan we richting de metro; via het Smithsonian art en & industrie museum. Helaas is dat dicht. We gaan even in de tuin zitten, dan vallen er ineens druppels. Eerst een paar en dan een tropische bui! We schuilen in de hal en blijven redelijk droog. 
Zodra het een beetje opdroogt, gaan we echt richting de metro. 

We halen even water bij de cvs en bekijken waar we gaan eten. We besluiten om naar southern hospitality te gaan. Daar hebben ze chicken & waffles 😋
We krijgen een tafeltje bij het raam. We kunnen we gewoon het Washington monument zien vanaf hier. Dit restaurant zit vijf minuten bij ons vandaan! 

Sander neemt pasta bolognese en Barbara kip met wafels 😁
Dan richting onze studio voor een relaxed avondje "Iron Man" ze zenden deel 1,2 en 3 uit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten