dinsdag 20 september 2011

snelle recepten voor koekjes!

Koekjes

Ingrediënten
- 200 g bloem
- 150 g roomboter
- 1 eidooier
- 100 g basterdsuiker
- 1 ei
- snufje zout

Bereidingswijze
Pak een grote mengkom en plaats daar een bolzeef op. Giet de bloem door de zeef en schud deze heen en weer, zodat de bloem door de zeef gaat. Snijd de boter in stukjes en doe dit in de mengkom. Voeg vervolgens de basterdsuiker, eidooier en het zout toe in de kom en kneed dit alles goed door elkaar. Dit moet je net zolang doen totdat je een mooie ronde bal kunt maken.

Leg een stuk keukenpapier op de ovenplaat en verwarm de oven voor op 175 graden. Rol het deeg totdat het ongeveer een halve centimeter dik is. Pak vervolgens de koekjesvormpjes en steek deze uit het deeg. Leg de losse koekjes daarna op het bakpapier. Klop een ei los in een kom en strijk dit voorzichtig over de koekjes. Bak de koekjes in 15-20 minuten af in de oven en laat ze afkoelen. Versier tot slot de koekjes met wat hagelslag, smarties, glitters of andere gezellige, eetbare frutseltjes.

Aardbeientaartjes

Ingrediënten
- 12 kant-en-klare taartvormpjes
- 150 gr suiker
- 2 1/2 eetlepel maïzena
- 225 ml appelsap
- 500 g verse aardbeien
- snufje zout

Bereidingswijze
Allereerst maak je het glazuur. Dit doe je zo. Vermeng de suiker, maïzena en de zout in een pan. Voeg daarna de appelsap toe en laat de vloeistof tot een gladde, dikke vloeistof inkoken. Besmeer hierna de taartvormpjes met het glazuur en vul de vormpjes met aardbeien – heel of in stukjes. Schep de rest van het glazuur over de aardbeien, bedek de taartjes met doorzichtige folie en zet ze in 2 tot 4 uur in de koelkast.

Je kunt de aardbeientaartjes nog lekkerder maken door een toefje slagroom op de aardbeien te doen. Dat wordt smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten