woensdag 21 december 2011

kerst cupcakes! inclusief recept voor botercreme

Cupcakes voor Kerstmis
Deze cupcakejes zijn feestelijk en eenvoudig te maken. Speur de supermarkten af voor de leukste Kerstfiguurtjes (kerstmannetjes, wandelstokken en kerstboompjes van suikergoed) en versier er zelfgemaakte cupcakejes met gekleurde botercrème mee. Heerlijk bij de koffie of thee. En zo schattig om te zien dat niemand zal geloven dat je ze eigenhandig gemaakt hebt.

Ingrediënten voor circa 12 cupcakes

120 gram suiker
120 gram boter
120 gram bloem
1 eetlepel gist uit een zakje (ongeveer 4 gram)
2 eieren
Vanille extract
Voor de botercrème

150 gram boter
300 gram poedersuiker
2 à 3 eetlepels melk
Levensmiddelen kleurstof
Kerstfiguurtjes, zilverparels, sterretjes enzovoorts
Bereiding van de cupcakes

Doe de boter en de suiker in een kom en mix (met een elektrische mixer) de ingrediënten door elkaar. Voeg de eieren één voor één toe en doe het zout en het vanille extract erbij. Blijf ondertussen doormixen. Als laatste zeef je de bloem en het gistpoeder erbij. Schep alles met een houten lepel goed door elkaar totdat je een glad beslag hebt.

Doe de papieren cupcakevormpjes in de ovenvorm voor cupcakes en schep het beslag in de vormpjes. De vormpjes moeten niet geheel tot de rand gevuld zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de cakejes in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Bereiding van de botercrème

Doe de boter in de keukenmachine of mix de boter met een elektrische mixer tot een zachte mousse. Voeg dan de poedersuiker toe en doe de melk en de kleurstof er allebei beetje bij beetje bij totdat de textuur en de kleur goed zijn. Doe de crème in een spuitzak en versier de cupcakes. Als laatste decoreer je de cupcakes met kerstfiguurtjes, zilverparels, sterretjes enzovoorts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten