vrijdag 17 juni 2011

Vlinders!!!

Vanmorgen mijn ouders op bezoek, zo gezellig!
We kwamen zo op het onderwerp vlinders en mijn moeder baalde dat ze een oude margriet had weggegeven waar in stond, hoe ze zelf een vlinderhuis kunt maken. Dus op zoek naar hoe je een vlinderhuis maakt.

Niet zo snel iets gevonden, maar wel handige planten tips:
Vlinderstruik Buddleja
IJzerhard Verbena bonariensis
Lavendel Lavandula
Koninginnekruid Eupatorium canabium
Aster Aster amellus
Duizendblad Achillea
Korenbloem Centaurea dealbata
Kogeldistel Echinops ritro
Vlambloem Phlox
Salie Salvia nemerosa ´Ost Friesland´
Beemdkroon of Knautia arvensis: blauw/ paarse bloemen
Leverkruid of Eupatorium: roze/ paarse bloemschermen, van juli t/m oktober.
Herfstaster of Ajuga reptans: paarse bloemen die tot in de herfst voedsel geven voor vlinders als dagpauwoog en atalanta
Hemelsleutel of Sedum spectabile: roze schermen, goede voedselbron voor vlinders in augustus en september.

Vetkruid (Sedum spectabile 'Carmen')
Vetkruid is een echte magneet voor vlinders. De plant wordt 40 a 60 cm hoog en de bloemen zijn zachtroze gegroepeerd in platte bloemschermen. Op het einde van het seizoen worden ze wat donkerder. De plant stelt weinig eisen aan zijn omgeving. Ze groeien zowel op vochtige als op droge grond, in volle zon of halfschaduw.

Kattestraart (Lythrum salicaria)
Kattestraat voelen zich goed aan waterkanten of op vochtige grond. De plant heeft veel zon nodig en stikstofrijke grond. De bloemen zijn intens donkerroze en zitten opeengepakt in opgerichte aren. Ze kunnen van 40 tot 140 cm hoog worden. Kattestaart zaait zich gemakkelijk uit op alle open plaatsen die er beschikbaar zijn. De planten zijn bladverliezend in de winter.

Aster 'Idéal' (Aster cordifolius 'Idéal')
Er bestaan verschillende varieteiten maar Idéal varieteit is het beste bestand tegen ziekten. De bloemen zijn lavendelblauw. De planten kunnen tot 80 cm hoog worden. Ze bloeien van augustus tot oktober en kunnen geplant worden op zonnige of halfschaduwrijke plaatsen.


Na wat verder zoeken, toch een gevonden voor een redelijke prijs, ook een van 50 euro, maar dat gaat me een beetje te ver! http://www.tuinadvies.be/shop/product.php?id=1008

Geen opmerkingen:

Een reactie posten