dinsdag 15 mei 2012

lekker kip recept!

Voor zoetekauwen Mijn Sweet Chicken marinade scoort meestal erg goed. Schrik niet als je de ingrediënten begint te lezen… Het lijkt een ongelooflijk vreemde combinatie, maar het resultaat is hemels. Neem een stevig diepvrieszakje en doe er volgende ingrediënten in: 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels tomatenketchup 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels ketjap 1 koffielepel (gedroogde of verse) tijm 2 eetlepels bruine suiker 1 eetlepel sweet chilli saus Snijd een kipfilet in grote repen en verdeel vier rode uien in partjes en voeg deze toe aan de marinade. Je kunt eventueel ook kippenboutjes gebruiken in plaats van kipreepjes. Het vlees is het lekkerst als het enkele uren gemarineerd heeft. Ik maak de marinade daarom vaak 's avonds laat klaar om de volgende dag te gebruiken. Probeer het zakje af en toe eens om te draaien zodat alle ingrediënten goed bedekt raken met het bruine goedje. Klaar? Gooi dan alle ingrediënten in een ovenschotel, voeg nog wat kerstomaatjes toe en laat het vlees op 180 - 200 ° ongeveer een half uurtje garen