zaterdag 24 december 2011

Daar word een mens gelukkig van!

Top 50 gelukmakers

1. Het vinden van een tientje in een oude spijkerbroek

2. Op vakantie gaan

3. Slapen in een bed met net gewassen lakens

4. Zwemmen in de zee

5. Wakker worden op een zonnige dag

6. Zitten in de zon

7. Verrast worden met bloemen of bonbons

8. Een berichtje krijgen van een dierbare

9. Knuffelen

10. Het bedankkaartje in de brievenbus vinden

11. Twee oude mensen hand in hand zien lopen

12. In een auto zitten met open raam op een zonnige dag

13. Het winnen van een tientje

14. Een vakantie boeken

15. Naar je favoriete liedje luisteren

16. Het vinden van een koopje

17. Een oude vriend zien

18. Picknicken in het park

19. Promotie krijgen

20. Een romantisch avondje uit.

21. Het horen van een nummer dat je doet denken aan het verleden

22. Foto’s van vroeger bekijken

23. Vrienden maken

24. Een rustig moment voor jezelf

25. Wandelen door de natuur

26. Een kind horen lachen

27. Een echte mannen- of vrouwenavond

28. Wakker worden op zaterdagochtend en beseffen dat het weekend is

29. Chocolade

30. Cake eten

31. In je spijkerbroek passen terwijl je dacht dat deze te klein was

32. Lof van je baas

33. Geur van vers gebakken brood of koekjes

34. Een warm bubbelbad

35. Iemand die je vertelt dat je bent afgevallen

36. Uitzoeken of diegene je leuk vindt

37. Een diner op zondag

38. Geur van vers gemaaid gras

39. Op de luchthaven van je vakantiebestemming landen

40. Good hair day

41. Feestdagen

42. Klaar zijn met je rijexamen

43. Een zeer mooie hotelkamer

44. Als je kinderen het goed doen op school

45. Aan een oud iemand jouw zitplaats in de bus of trein aanbieden

46. Iemand die jou een parkeerkaart geeft op de parkeerplaats

47. Wakker worden oen ontdekken dat het die nacht gesneeuwd heeft

48. Het drinken van een koud biertje na het werk

49. Een avond ‘eenvoudig’ eten

50. Zoenen

woensdag 21 december 2011

kerst cupcakes! inclusief recept voor botercreme

Cupcakes voor Kerstmis
Deze cupcakejes zijn feestelijk en eenvoudig te maken. Speur de supermarkten af voor de leukste Kerstfiguurtjes (kerstmannetjes, wandelstokken en kerstboompjes van suikergoed) en versier er zelfgemaakte cupcakejes met gekleurde botercrème mee. Heerlijk bij de koffie of thee. En zo schattig om te zien dat niemand zal geloven dat je ze eigenhandig gemaakt hebt.

Ingrediënten voor circa 12 cupcakes

120 gram suiker
120 gram boter
120 gram bloem
1 eetlepel gist uit een zakje (ongeveer 4 gram)
2 eieren
Vanille extract
Voor de botercrème

150 gram boter
300 gram poedersuiker
2 à 3 eetlepels melk
Levensmiddelen kleurstof
Kerstfiguurtjes, zilverparels, sterretjes enzovoorts
Bereiding van de cupcakes

Doe de boter en de suiker in een kom en mix (met een elektrische mixer) de ingrediënten door elkaar. Voeg de eieren één voor één toe en doe het zout en het vanille extract erbij. Blijf ondertussen doormixen. Als laatste zeef je de bloem en het gistpoeder erbij. Schep alles met een houten lepel goed door elkaar totdat je een glad beslag hebt.

Doe de papieren cupcakevormpjes in de ovenvorm voor cupcakes en schep het beslag in de vormpjes. De vormpjes moeten niet geheel tot de rand gevuld zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de cakejes in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Bereiding van de botercrème

Doe de boter in de keukenmachine of mix de boter met een elektrische mixer tot een zachte mousse. Voeg dan de poedersuiker toe en doe de melk en de kleurstof er allebei beetje bij beetje bij totdat de textuur en de kleur goed zijn. Doe de crème in een spuitzak en versier de cupcakes. Als laatste decoreer je de cupcakes met kerstfiguurtjes, zilverparels, sterretjes enzovoorts.

donderdag 1 december 2011

Ter Lering ende Vermaeck: kleding!

10 shopping tips voor recessionista's
Kleding-crisisbeleid voor fashionista's
Wie moet er in deze tijd niet - heel ordinair gezegd - op de centen letten? Vooral op het gebied van de luxe artikelen moeten we pas op de plaats maken. Toch moet het jou als crisisbewuste fashionista's ook dit seizoen gaan lukken om er - met een beperkt budget - weer trendy en up-to-date uit te zien. Hier zijn onze shopping- en kledingtips.

1. Koop alleen dingen die je echt mooi vindt
Het criterium 'Heb ik het echt nodig?' vind ik persoonlijk nogal ongezellig. Mode is een luxe artikel. Als je een aankoop op modegebied moet dan moet het iets 'extra's' zijn. Dat geeft juist de vreugde. Het is als het koekje bij de koffie na de maaltijd. Je hebt geen trek meer en het is eigenlijk overbodig maar daarom dubbel zo lekker. Zelf houd ik daarom liever het criterium 'Vind ik het écht mooi?' aan. Koop alleen dingen die helemaal naar je zin zijn en toegevoegde waarde voor je garderobe hebben. Koop dingen die eruit springen, die bijzonder zijn en die niet lijken op de dingen die je al hebt.


2. Neem bedenktijd
Ga niet over één nacht ijs maar denk goed na voordat je tot een aankoop overgaat. Je kunt er het beste een nachtje over slapen. Dan heb je ook de gelegenheid om alvast te bedenken hoe je het kledingstuk waar je je oog op hebt laten vallen wilt gaan dragen en combineren. In veel gevallen zul je merken dat je uiteindelijk toch niet tot de aankoop overgaat omdat het het toch niet helemaal was.

3. Shoppen voor ideeën
Ga eens idee-shoppen. Shoppen zonder portemonnee, enkel en alleen om ideeën op te doen. Kijk goed naar wat je in de kledingrekken ziet, pas de dingen die je aanspreken, bestudeer de etalages en paspoppen voor creatieve combinaties en observeer de outfits van de mensen (en het winkelpersoneel) om je heen. Heb je dat allemaal gedaan... Kijk dan eens wat je nog in je kast hebt hangen. Vast meer dan je denkt!

4. Bezoek outlets en discount stores
Er zijn steeds meer outlets en discount stores waar je interessante merken voor redelijk zachte prijzen kunt vinden. Ben je een merkenfan, dan vormen zij vast een paradijs voor je. Maar pas op! De koopwaar mag dan flink in prijs verlaagd zijn, absoluut gezien zijn de prijzen vaak toch nog erg hoog. Het gevaar is dat je toch meer uitgeeft dan je wilde. Wees daarom vooral in dit soort winkels superkritisch en gun jezelf bedenktijd. Heb je moeten reizen om bij de store te komen en kun je niet gemakkelijk later nog eens terugkomen, loop er dan uit voor een kopje koffie voordat je tot kopen overgaat.

5. Collecties voor recessionista's
Sommige modemerken spelen handig op de crisis in en komen met collecties voor recessionista's ofwel voor fashionista's met een beperkt budget. Kijk eens of jouw geliefde merk al een lijn voor recessionista's op de markt heeft gebracht.

6. Ga shoppen met duidelijke ideeën
Om op het rechte pad te blijven (d.i. niet teveel uit te geven), kun je het beste gaan shoppen met duidelijke ideeën. Noteer wat je dit seizoen graag zou willen hebben en beslis welk item voorrang moet krijgen. Trek er dan op uit om dat item te vinden (en laat je niet afleiden door de andere, ongetwijfeld mooie dingen die je tijdens het winkelen ziet).

7. Trek meer tijd voor het winkelen uit
Kocht je vroeger misschien alles in dezelfde boetiek, nu is het tijd om eens rond te gaan kijken of je sommige dingen niet ergens anders goedkoper kunt krijgen. Loop eens bij winkels binnen waar je nog nooit geweest bent. Vergelijk de prijzen en de kwaliteit. Vooral basics mogen wel wat goedkoper zijn. Je zoektocht naar mooie dingen met acceptabele prijzen zal misschien tijdrovend zijn, maar kan interessante resultaten opleveren.

8. Ga voor unieke dingen
Stap af van de trends en de 'musthaves'. Het tijdperk van de 'it-items' (it-bags en it-schoenen) is voorbij. In de mode is er een tendens naar alles wat uniek, persoonlijk en speciaal is. Ga daarom voor dingen die jou persoonlijk aanspreken. Zo voorkom je dat je thuiskomt met aankopen die over een paar maanden alweer uit de mode zijn.

Nog twee extra tips die niet met shoppen maar wel met 'budgetmode' te maken hebben:

9. Laat je kleding vermaken (of vermaak je kleding zelf)
Zelf kleren maken komt door de tijdsgeest (lees: de crisis) weer helemaal terug. Het is gezellig, houd je van de straat (waardoor je buitenshuis minder geld uitgeeft) en ook eens productief. Breien en borduren. Maar ook het zelf kleding maken of het vermaken daarvan. Haal de mouwen van die blazer die je al jaren niet meer draagt. Of maak de mouwen korter. Zet een bontkraag op een oud jasje. Moderniseer de dingen die je nog hebt hangen. Ben je niet handig met naald en draad, ga dan op zoek naar een handige en niet al te dure kleermaker.

10. Wees zuinig op de kledingstukken die je hebt
Behandel je kleding met respect zodat de items langer mee gaan. Kleine dingen waar je op kunt letten:

voorkom dat je tas of riem je kleding rul of kapot maakt. Draag alleen ceintuurs met een zachte achterkant of dek de achterkant met plakband af. Heb je een tas die langs je kleding schuurt, draag 'm dan niet aan je schouder maar houd het hengsel in je hand (niet gemakkelijk en zwaar, we weten het!).
vermijd vlekken zoveel mogelijk.
hang je kleding na het dragen te luchten. We zullen je niet zeggen dat je je kleding niet moet wassen, maar bedenk wel dat je kleding door veel wasbeurten erop achteruit gaat.
berg je kleding goed op en controleer je garderobekast regelmatig op motten. Er bestaan tegenwoordig mottenvallen (bij de drogist). Vang je er eentje, dan is het tijd om snel in actie te komen